Aiyima A01 PRO

Aiyima A01 PRO

Daudzi emuāru autori ir izmēģinājuši Aiyima A01 Pro pastiprinātāju ar lētiem skaļruņiem, kuru cena ir 100-200 eiro. Šodien testēju Aiyima A01 Pro pastiprinātāju ar Klipsch RP-600M2 un Magnat Signature 703 skaļruņiem, kas maksā ap 800 eiro. Vēlāk es jums pastāstīšu, kā šis mazais pastiprinātājs, kura cena ir 69 USD, skan ar desmit reizes dārgākiem skaļruņiem. Pastiprinātājs ir labi uzbūvēts un ievietots metāla korpusā. Priekšējā panelī ir toņu vadības ierīces zemo, vidējo un augsto frekvenču regulēšanai. Ir arī vienmērīga skaļuma poga, kas viegli noklikšķ, pagriežot. Priekšējā panelī varat atrast slēdzi jaudas un režīma izvēlei. Šajā gadījumā tas ir pozīcijā "izslēgts", otrā pozīcija ir paredzēta Bluetooth, bet trešā - RCA savienojumam.

Varat izveidot savienojumu ar šo pastiprinātāju divos veidos. Pirmkārt, ir Bluetooth savienojums. Pastiprinātāja iekšpusē ir augstas kvalitātes Qualcomm QCC3034 mikroshēma, kas atbalsta signāla uztveršanu līdz pat aptX HD, padarot to par pilnvērtīgu Hi-Res risinājumu. Otrā savienojuma metode ir caur RCA savienotājiem. Izmantojot tos, varat pievienot datoru, tālruni, CD atskaņotāju vai jebkuru citu ierīci atbilstoši savām vēlmēm. Turklāt pastiprinātāja aizmugurējā panelī ir divi augstas kvalitātes savienotāji skaļruņu pievienošanai. Savienotāji ir mazi, bet izturīgi un šķiet uzticami. Tajos var viegli ievietot standarta banānu aizbāžņus, un es nejūtu nekādu vaļīgumu vai kustību. Rezumējot, pastiprinātājs ir izgatavots ar izcilu kvalitāti un izturību.

Pastiprinātājs nodrošina divus 80 vatu kanālus, un jaudu nodrošina divas amerikāņu mikroshēmas no Texas Instruments - TPA 3116. Abas mikroshēmas darbojas tilta režīmā, tāpēc tās izvada divus 80 vatu kanālus. Tomēr šī pastiprinātāja standarta barošanas avotam ir 24 voltu spriegums un 4 ampēru jauda, ​​kas kopā ir 96 vati. Citiem vārdiem sakot, lai pilnībā atraisītu šī mazā pastiprinātāja jaudas potenciālu, ir jāiegādājas jaudīgāks barošanas avots.

Vēlos arī pieminēt, ka šim pastiprinātājam ir lielisks priekšpastiprinātājs, kas ir priekšpastiprinātājs. Izmantojot 3,5 mm ligzdu, varat iegūt augstas kvalitātes signālu, kas jau ir izturējis labu toņa kontroli. Tas nozīmē, ka varat pielāgot zemo, vidējo un augsto toņu frekvences. Turklāt, ja nepieciešams, šim pastiprinātājam varat pievienot ārēju jaudas pastiprinātāju vai zemfrekvences skaļruni. Tas arī paver iespēju izmantot šo mazo pastiprinātāju kā Bluetooth uztvērēju savai audio sistēmai.

Pastāstiet man, kur vēl var atrast Bluetooth uztvērēju par 69 USD, kas atbalsta aptX HD, kas ir pilnvērtīgs augstas izšķirtspējas audio, un kurā ir iebūvēta toņu vadība zemo, vidējo un augsto frekvenču pielāgošanai? Manuprāt, ir ļoti grūti atrast kaut ko līdzīgu.


Vēl viena interesanta Aiyima A01 Pro iezīme ir tā, ka varat mainīt darbības pastiprinātājus, tādējādi mainot skaņas kvalitāti un raksturu. Pats gan neesmu mēģinājis, jo negribēju izjaukt šo skaisto korpusu, tāda iespēja pastāv.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pastiprinātājam ir gumijas kājas kā pretvibrācijas līdzeklis, lai samazinātu nevēlamās vibrācijas.


Turklāt divu Texas Instruments mikroshēmu izmantošana dubultā mono pastiprinājuma režīmā Aiyima A01 Pro pastiprinātājā piešķir augstākās klases kvalitāti. Tas nodrošina precīzāku un kvalitatīvāku skaņas reproducēšanu. Dual-mono pieeja ir izplatīta prakse augstas klases audio ierīcēs un palīdz uzlabot kanālu atdalīšanu un samazināt starpkanālu traucējumus.

Patiešām, divu Texas Instruments mikroshēmu klātbūtne, kas darbojas dubultā mono režīmā Aiyima A01 Pro pastiprinātājā, patiesi norāda uz tā tuvumu High-End koncepcijai un runā par augstas kvalitātes skaņu, ko tas spēj nodrošināt.

Es vēlētos izcelt Aiyima A01 Pro Bluetooth uztvērēja veiktspēju, jo tas ir izcils. Parasti, pārbaudot pastiprinātājus ar iebūvētu Bluetooth, skaņas kvalitāte nav tik lieliska. Es domāju, tas kaut ko atskaņo, bet Aiyima A01 Pro Bluetooth darbojas ārkārtīgi labi. Es to izmēģināju arī ar ārēju avotu, piemēram, CD atskaņotāju. Man šeit ir mazs Denon atskaņotājs, un, savienojot pārī ar Aiyima Bluetooth, tas izklausās absolūti fantastiski. Es pat savienoju to kā Bluetooth uztvērēju ar dārgāku pastiprinātāju, kas maksā apmēram 10 reizes vairāk nekā Aiyima. Un zini ko? Bluetooth uztvērējs dārgajā pastiprinātājā, salīdzinot ar Aiyima, darbojas sliktāk, daudz sliktāk, un jūs varat uzreiz dzirdēt atšķirību. Tātad, Bluetooth uztvērējs Aiyima A01 Pro ir vienkārši pārsteidzošs!

Es stingri neiesaku pievienot šo pastiprinātāju datoram, izmantojot 3,5 mm audio ligzdu, jo tas pasliktinās skaņas kvalitāti. Vislabāk ir izmantot USB raidītāju, kas, tāpat kā šis pastiprinātājs, atbalsta aptX HD kodeku. Tādā veidā jūs varat bez zaudējumiem pārraidīt savu Hi-Res audio no datora uz pastiprinātāju un iegūt augstas kvalitātes skaņu.


Interesanti, ka šim mazajam pastiprinātājam ir pietiekami daudz jaudas, lai vadītu lielus skaļruņus, jo gan Klipsch, gan Magnat ir lielākie modeļi sava uzņēmuma klāstā. Pastiprinātājam noteikti ir pietiekami daudz jaudas pat ar oriģinālo barošanas bloku, lai jūsu mājās sarīkotu pilnvērtīgu ballīti.

Pastiprinātājs nodrošina izcilu skaņas kvalitāti, izmantojot Bluetooth, un man ir iespaids, ka skaņa ir pat labāka nekā tad, ja pievienojat CD atskaņotāju caur analogo ieeju. Es nezinu, kāpēc tas tā ir, bet tas varētu būt saistīts ar augstas izšķirtspējas Bluetooth, kas atbalsta aptX HD, kas ir ļoti svarīgi augstas kvalitātes skaņas reproducēšanai.


Uz šī pastiprinātāja esmu klausījies plašu mūzikas žanru klāstu: roku, klasisko roku, džezu, instrumentālo mūziku, vokālo mūziku un pat eurodance. Varu pateikt vienu: šis pastiprinātājs nav piemērots smagā metāla atskaņošanai.

Problēma ir tāda, ka, atskaņojot smago metālu, šis pastiprinātājs izlīdzina muzikālās kompozīcijas basu struktūru, un jūs vienkārši nevarat dzirdēt ierakstā esošās basa detaļas. Vokālais un augšējais diapazons ir piemērots pat smagajam metālam, taču, ja vēlaties dzirdēt visu, kas tur ir, tad šis pastiprinātājs, visticamāk, nav piemērots.


Interesanti, ka klausoties klasisko roku šis jautājums netiek ievērots. Tas norāda, ka šī pastiprinātāja atskaņošanas ātrums ir vidējs, kas ir normāli, jo 99% no manis pārbaudītajiem pastiprinātājiem nevar precīzi reproducēt basa faktūru, īpaši smagajā metālā. Tas ir sarežģīti pat ļoti dārgiem un augstas kvalitātes pastiprinātājiem.

Kā pārbaudījumu smagā metāla klausīšanai izmantoju Rammstein mūsdienu ierakstus un izpildījumus.


Interesanti, ka, klausoties džezu, saksofona ierakstus un mierīgu mūziku, pastiprinātājam ir ļoti silts un gluds skaņas raksturs, radot komfortablu atmosfēru. Tajā pašā laikā tajā ir pietiekami daudz enerģijas, lai klausītos eirodance un popmūziku. Tas piepilda telpu ar enerģiju līdz malām, un tas ir patiešām lieliski.

Viena šī 69 $ vērtā pastiprinātāja izņēmuma iezīme ir tā, ka, klausoties labi ierakstītas dziesmas, jūs varat dzirdēt dziļu skaņas slāņošanos. Mūziķi un instrumenti šķiet kā skaņas avoti, kas novietoti klausīšanās zonā. Labos ierakstos var dzirdēt aptuveni 3 līdz 4 šķietamus skaņas avotus. Kurš 69 ASV dolāru pastiprinātājs var lepoties ar tik dziļu skaņas inscenējumu? Tas var būt pamata pastiprinātājs, taču tas joprojām spēj radīt šķietamus skaņas avotus.


Tieši tāpēc šo pastiprinātāju nav ieteicams pieslēgt skaļruņiem cenu diapazonā no 100-200 eiro. Šīs cenu kategorijas skaļruņi nespēs nodot iestudējuma dziļumu un šķietamos skaņas avotus, ko var dzirdēt ar šo pastiprinātāju. Pilnīgai skaņas reproducēšanai ir nepieciešami labi skaļruņi.

Klausījos skaņdarbu "Q-Zone Percussion Group", kam raksturīgas bagātīgas basa un perkusiju skaņas. Šis mazais pastiprinātājs to lieliski atveido. Tā ir lieliska iespēja, kas pieejama tikai par 69 ASV dolāriem, un, ja jums paveiksies, jūs to varētu pat atrast lētāk. Nesen es redzēju, ka tā cena ir tikai 52 USD oficiālajā vietnē. Starp citu, arī es to pasūtīju no oficiālās mājas lapas, un Rīgā tas nonāca tikai trīs dienu laikā. Es atrodos Eiropā.

Vasarīgs:

Rakstā aplūkots Aiyima A01 Pro pastiprinātāja apskats, izceļot tā iespaidīgo skaņas kvalitāti un funkcijas. Tajā ir minēta dubultā Texas Instruments mikroshēmu izmantošana dubultā mono konfigurācijā, kas veicina augstas klases audio reproducēšanu. Bluetooth uztvērējs tiek slavēts par izcilo veiktspēju, pārspējot citos pastiprinātājos iebūvētās Bluetooth iespējas. Tomēr tā atzīmē, ka pastiprinātājs var nebūt piemērots smagā metāla mūzikai neliela basa izlīdzināšanas efekta dēļ. Kopumā pastiprinātājs tiek slavēts par silto skaņu un spēju radīt ieskaujošu audio pieredzi.

✅ 🛒AliExpress: https://s.click.aliexpress.com/e/_De3Iqxn

✅🛒 DE: https://amzn.to/4417pUn

✅🛒 IT: https://amzn.to/3IZkQMh

✅🛒 FR: https://amzn.to/3WSc08F

✅🛒 ES: https://amzn.to/3oQAS48

✅🛒 Lielbritānija: https://amzn.to/45OH9OI

✅🛒 ASV: https://amzn.to/3IWi2zw

✅🛒 JP: http://amz.do/zWc8ur

Atpakaļ uz emuāru

Atstājiet savu komentāru